Header Ads

Baker Hughes melaporkan peningkatan dalam jumlah pelantar minyak AS

Bilangan penggerudian pelantar minyak Amerika Syarikat (AS) yang aktif untuk minyak melonjak kepada 7-815 pada minggu lepas, Baker Hughes melaporkan.

Menurut ramalan penganalisis di Simmons & Co, purata kiraan jumlah minyak dan gas asli akan berjumlah sebanyak 1,013 pada tahun ini dan sebanyak 1,129 pada tahun 2019.

Pada masa ini, jumlah pelantar minyak dan gas asli yang aktif di Amerika Syarikat telah secara purata adalah sebanyak 972, berbanding dengan jumlah sebanyak 876 pelantar pada tahun 2017.

Bilangan pelantar penggerudian merupakan petunjuk daripada jumlah masa depan pengeluaran minyak di Amerika Syarikat.

Dalam satu tinjauan tenaga bulanannya, Pentadbiran Maklumat Tenaga (EIA) menjangkakan pengeluaran minyak mentah Amerika Syarikat (AS) akan meningkat sebanyak 750,000 tong sehari setiap tahun pada tahun 2019. Dalam tinjauan sebelumnya, pihaknya telah menjangkakan peningkatan kepada 11.27 juta tong sehari. Projek EIA di mana pengeluaran minyak mentah Amerika Syarikat (AS) akan berjumlah secara purata dengan sebanyak 10.69 juta barel sehari pada tahun ini.

Menurut firma perkhidmatan kewangan Amerika Syarikat (AS) Cowen & Co, sebanyak 58 daripada 65 syarikat minyak telah menunjukkan peningkatan kos carigali dan pengeluaran adalah sebanyak 11% bagi tahun ini berbanding pada tahun sebelumnya.