Header Ads

Buku yang mesti dibaca setiap peniaga

Pembaca yang dihormati! Hari ini saya mempersembahkan pilihan buku yang sangat penting dan bermakna untuk setiap kerjaya peniaga. Kajian saya tentang kesusilaan perdagangan yang berguna saya akan bermula dengan buku untuk pemula dan berakhir dengan orang yang lebih berpengalaman.

Jadi, mari bermula.

1) «Perdagangan untuk hidup» oleh A. Elder

Buku ini sesuai dengan pemula dan profesional. Dalam bukunya Alexander Elder menganggap orientasi umum pembangunan perdagangan dan juga menerangkan mekanisme dan alat asas untuk aktiviti pasaran yang berkesan.

Kelebihan buku ini jelas:


  • Ia berdasarkan pengalaman peribadi pengarang, semasa aktiviti dagangannya dia telah membuat banyak kesilapan sebelum dia berjaya.
  • Ia dianggap sebagai buku yang paling banyak permintaan dalam sejarah perdagangan.2) «Reminiscences of a Stock Operator» oleh Edwin Lefèvre

Kerja ini adalah biografi peniaga terkenal tahun 1920-an, Jesse Livermore. Buku-buku menceritakan kisah bagaimana Jesse bekerja dengan cara dari seorang peniaga baru yang biasa kepada seorang profesional. Bersama dengan "Perdagangan untuk hidup" oleh A. Elder ia menjadi semacam kitab dagangan.

Kelebihannya adalah serupa dengan buku-buku terdahulu:


  • Kesilapan yang dibuat oleh Jessy semasa kerjaya dagangannya yang panjang dijelaskan.
  • Ia adalah kitab perdagangan.3) «Meningkatkan Prestasi Peniaga: Strategi Terbukti Dari Tumpuan Pemotongan Psikologi Perdagangan» oleh Brett N. Steenbarger

Dagangan, perdagangan dan apa-apa kecuali perdagangan! Dalam dokumentasi terperinci ini, anda akan mendapati jawapan kepada semua soalan mengenai perdagangan. Buku ini membolehkan anda menggunakan gaya dagangan eksklusif anda sendiri dan untuk meningkatkan strategi dagangan anda. Brett N. Steenbarger menggalakkan anda untuk mencari peraturan dalam pasaran dagangan.

Kelebihan:


  • Banyak halaman yang dikhaskan untuk perdagangan psikologi dan isu kendiri.
  • Buku ini telah diuji oleh beberapa generasi peniaga dan menerima banyak kredit.4) «Dagangan di Zon» - M.Douglas

Buku ini menerangkan semua masalah yang dihadapi oleh peniaga yang bekerja dengan pasaran kewangan. "Perdagangan di Zon" mengatakan bahawa pembelian dan jualan di pasaran kewangan adalah operasi kompleks yang sering memberi hasil yang tidak dijangka. Di dalam buku ini tidak ada kepastian nasihat pasti atau metodologi perdagangan, kami agak mendapat nasihat cara berfikir dan alasan menjadi peniaga profesional.

Kelebihan:


  • Buku ini tidak mengenakan peniaga profesional pendapat pengedar untuk perdagangan.
  • Ia adalah penasihat yang baik bagaimana bertindak dalam situasi "apabila semuanya buruk".5) «Trend Following: How Great Traders Make Millions in Up or Down Markets» by М. Covel Trend mengimut: Bagaimana Peniaga Hebat Membuat Jutaan di Pasaran Menaik atau Menurun »oleh M. Covel

Kerja M.Covel adalah manual yang indah untuk mengenal pasti pergerakan trend. Selain itu, adalah cadangan profesional untuk masuk dan keluar pasaran. Semua alat yang diperlukan diterangkan secara terperinci dalam buku ini dan dibekalkan dengan cadangan untuk penggunaannya.

Kelebihan:


  • Terdapat nasihat profesional dan cadangan dari pedagang legenda.
  • Ia sesuai untuk penonton yang berpandangan.

Senarai yang saya buat boleh diteruskan tanpa henti, kerana buku-buku baru ditulis dan diterbitkan secara berterusan. Bagaimanapun, dalam artikel ini saya menyebutkan buku-buku utama yang mengarang teras kesusasteraan perdagangan profesional. Buku-buku Forex boleh dimuat turun secara percuma, kerana semuanya boleh didapati di Internet. Apa buku perdagangan yang anda baca? Tulis idea anda dalam komen.