Header Ads

InstaForex

Analisis Harian GBP/USD Untuk 16 Mei, 2018

Malah sebelum semalam, mood umum untuk pound bukan yang terbaik, kerana ramalan untuk pasaran buruh lebih negatif. Tetapi realiti ternyata lebih buruk. Ya, kadar pengangguran tetap tidak berubah, dan kenaikan kadar pertumbuhan tanpa premium dipercepat dari 2.8% hingga 2.9%. Juga, kadar pertumbuhan upah, dengan mengambil kira premium, perlahan daripada 2.8% hingga 2.6%. Jadi, ramalan ini sepenuhnya bersamaan dengan ramalan. Tetapi jumlah permohonan bagi faedah pengangguran meningkat daripada 15.7 ribu kepada 31.2 ribu, dan tidak menurun kepada 7.8 ribu. Oleh itu, data itu agak menunjukkan kemerosotan secara beransur-ansur dalam pasaran buruh, yang merupakan sebab pengurangan lagi pound. Tetapi statistik Amerika Syarikat akhirnya telah menjejaskan suasana peserta pasaran. Sudah tentu, kadar pertumbuhan jualan runcit berkurangan daripada 4.9% kepada 4.7%. Walau bagaimanapun, keputusan sebelumnya telah disemak semula daripada 4.5% tetapi dijangka perlahan kepada 4.1%. Dalam erti kata lain, walaupun penurunan jualan runcit, ia akan lebih besar berkembang dengan memberikan semakan semula data. Sama pentingnya ialah hakikat bahawa inventori komersial kekal tidak berubah, walaupun mereka takut pertumbuhan mereka.

Di UK, tiada data hari ini, jadi, Di satu pihak, kedua-dua bilangan permit bangunan yang dikeluarkan dan projek pembinaan masing-masing akan berkurang sebanyak 2.3% dan 1.1%. Akan tetapi, negatif akan dilancarkan oleh data pengeluaran industri seperti kadar pertumbuhan yang akan mempercepat dari 4.3% hingga 4.5%.

Ia kemungkinan besar bagi pasangan GBP / USD untuk berkeliaran di sekitar 1.3500 sebagai pasaran memfokuskan kepada statistik A.S..