Header Ads

Bill Gates mengubah fikirannya tentang Bitcoin

Seiring dengan kenaikan harga, minat dalam mata wang niaga 1 dunia semakin meningkat. Bitcoin semakin meningkat yang bermakna ia adalah masa untuk kembali ke topik berita utama. Pengasas Microsoft, Bill Gates, berkongsi pendapatnya mengenai keadaan semasa dan masa depan cryptocurrency.

Kami akan mengganggu peminat bitcoin. Jika beberapa tahun yang lalu Gates menyebutnya sebagai "teknologi revolusi dan penyelesaian yang paling inovatif dalam pasaran pembayaran Internet moden", maka sekarang ia berfikir agak berbeza. "Sebagai kelas aset, anda tidak menghasilkan apa-apa dan jadi anda tidak boleh mengharapkannya naik. Ini jenis pelaburan 'jenis bodoh yang lebih besar', "kata Gates. Bagi mereka yang tidak tahu, prinsip utama dan satu-satunya teori ini ialah sentiasa ada yang lebih bodoh daripada anda yang bermaksud bahawa hampir apa-apa aset boleh dijual semula dengan keuntungan. Tetapi orang bodoh akan berakhir, dan akibatnya, gelembung spekulatif tersebut akan pecah. Bill Gates menambah bahawa dia "akan memendekkan bitcoin jika ada cara mudah untuk melakukannya." "Bitcoin dan ICOs adalah beberapa perkara yang gila, spekulasi," kata Gates sambil menambah bahawa teknologi blockchain itu sendiri pastinya mempunyai kelebihan yang tidak dapat dinafikan.

 Ia bernilai merenung, kerana dikatakan oleh seorang lelaki yang syarikatnya adalah salah satu yang pertama menerima cryptocurrency untuk pembayaran. "Bitcoin menarik kerana ia menunjukkan bagaimana urus niaga yang murah," kata Bill Gates kepada Bloomberg pada Oktober 2014. "Bitcoin lebih baik daripada mata wang kerana anda tidak perlu berada di tempat yang sama secara fizikal dan, tentu saja, untuk transaksi besar , mata wang boleh menjadi sangat menyusahkan. "Ini membuktikan sekali lagi bahawa tiada apa-apa yang kekal selama-lamanya, walaupun cinta jenius komputer untuk bitcoin!