Header Ads

Fed akan menghancurkan HarborKenapa anda perlu menetapkan kapal musuh dengan api satu demi satu, jika anda boleh memusnahkan seluruh armada?

Selepas beberapa bulan pasaran di Forex tenang, akhirnya ada ribut. Pasaran yang sempurna memahami bahawa mereka harus sedar tentang orang yang sabar. Sebaik sahaja kehabisan sokongan, mereka mula tidak membakar kapal, tetapi pelabuhan. Fed yang ingin menenangkan pelabur, menekankan lambatnya, normalisasi kewangan beransur-ansur lebih daripada sekali, daripada mulut Jennet Yellen yang pertama, diikuti oleh Jerome Powell. Pada pertengahan musim bunga, masa sudah habis. Kadar inflasi AS mempercepatkan sehingga 2% meyakinkan pasaran dalam empat kenaikan kadar dana persekutuan pada 2018 The Fed akan kehilangan kesabarannya, dan pelabuhan akan terbakar. Jadi, mengapa tidak membeli dolar?


Greenback menjadi menarik sehingga tiba-tiba orang ramai penyokong euro terpaksa mengangkat tangan mereka. Terlalu banyak penyokong pemulihan aliran EUR / USD tidak lama lagi tidak baik. Di pasaran, seperti dalam kehidupan, majoriti mahu hidup seperti kaum minoriti, dia ketawa yang paling baik yang tertawa di dalam katil selesanya yang bersih, di apartmennya sendiri. Plankton perlu dimakan, dan ikan besar harus diberi makan. Kita hanya boleh tertanya-tanya, sama ada kata penasihat ekonomi tertinggi Larry Kudlow mengenai keperluan untuk membeli dolar dan menjual emas secara kebetulan, atau sekali lagi merupakan pelan rumit pentadbiran A.S..

Adalah mudah untuk memahami Fed. menaikkan kadar dana persekutuan, ia menaikkan makanan untuk hari hujan. Walau bagaimanapun, malam bukan hari hujan, bukan? Ekonomi A.S. yang kuat semakin kuat, disokong oleh rangsangan fiskal. Pembaharuan cukai menjadi balsem bagi rakyat Amerika. Bekas kesusahan telah berlalu. Bagaimana keadaannya pada masa lalu? Bayar cukai dan tidur nyenyak. Di bangku-bangku, di ruang bawah tanah, di stesen ... Apabila Donald Trump berkuasa, semuanya berubah. Orang-orang Amerika mendapat rasa tanggungjawab. Ia adalah apabila anda bijak dengan hutang, tetapi anda merasakan bahawa anda tidak akan membayarnya.


Zon zon Eropah, sebaliknya, berasa kecewa. Tidak, ia tidak menjawab soalan "Apakah keadaan kewangan anda?", Seperti "Kami membelanjakan duit syiling"; tetapi berdasarkan statistik makro- ekonomi yang semakin memburuk di zon Euro, wanita tua terpaksa menukar formula 1 kereta perlumbaan untuk basikal. Kadar KDNK merosot pada suku pertama, tidak sedikit petunjuk pada normalisasi kewangan ... Bolehkah seseorang bermimpi tentang pemulihan aliran EUR/USD? Bagaimanapun, yang paling penting ialah menjalani kehidupan yang sihat. Dan ECB adalah berbasikal. Okay, ia akan membeli beberapa wiski, tetapi masih, dengan basikal.

Tetapi apa yang paling menderita dari kehendak Fed untuk menubuhkan pelabuhan, yang merupakan aset syurga selamat, termasuk mata wang negara-negara membangun. Jika pada tahun- tahun yang lalu, mereka berjaya bertahan apabila hasil Perbendaharaan semakin meningkat, maka pada musim bunga, 2018, mereka terpaksa berputus asa. Peniaga EM terbiasa dengan kecairan murah, dan perasaan bahawa pengurangan kira-kira dan peningkatan kadar oleh Fed, diikuti oleh bank-bank pusat lain, akan mengakibatkan defisit, merosakkan aset pendapatan.


Semuanya adalah kerana ketagihan. Sungguh pelik, saya tidak mengambil wang, tetapi saya penagih wang.