Header Ads

Repositori bitcoin yang paling selamat terletak di Switzerland

Selama bertahun-tahun, bank Switzerland telah memastikan keselamatan wang dan aset material lain. Di banyak negara, kebolehpercayaan dan bank Switzerland dianggap sinonim. Oleh itu, tidak hairanlah repositori Bitcoin yang paling selamat dan luas juga terletak di Switzerland.

Sekitar 7 peratus daripada semua bitcoin yang dihasilkan disimpan di pelayan Xapo. Kos anggaran seperti jumlah mata wang crypto melebihi $ 10 bilion. Harus diingat bahawa pakar Xapo berjaya memaksimumkan dana maya pelanggan mereka secara maksimal. Peralatan itu disimpan di bekas kubu tentera, tinggi di pergunungan. Wilayah ini dilindungi, dan akses kepada pelayan adalah terhad. Atas sebab ini, bukan sahaja individu dan syarikat persendirian menyimpan bitcoin mereka di sini, tetapi bahkan seluruh negara yang pihak berkuasa memutuskan untuk mengambil bahagian dalam "kegilaan kripto" ini. Menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi, Xapo dengan cepat menjadi pemimpin dalam segmennya. "Ini bermakna hanya dalam empat tahun (Xapo mula menyediakan perkhidmatan storan pada tahun 2014), jumlah deposit Xapo melebihi jumlah yang ada pada akaun 98 peratus daripada 5,670 bank AS," kata pakar Bloomberg.

Bunker ini sesuai untuk "penyimpanan sejuk", di sini bitcoins disimpan di luar talian yang meminimumkan ancaman kecurian. Walau bagaimanapun, pelanggan Xapo akan memerlukan beberapa hari untuk mendapatkan mata wang mereka. Pada masa ini syarikat menyemak identiti klien dan kesahihan permintaannya untuk pemindahan cryptocurrency. Kemudian Xapo secara manual menandatangani transaksi dengan kunci persendirian yang terletak di lokasi berlainan bunker.