Header Ads

Pasaran Kripto tidak bergerak

Pasaran dagangan Bitcoin masih tidak dapat mengembangkan aliran yang lebih jelas. Kronologi pertama di dunia menyempurnakan kitaran pergerakan harga dalam tempoh hampir enam bulan. Pada masa ini, mata wang bitcoin didagangkan pada tahap yang sama seperti pada bulan November 2017, iaitu sebanyak $ 7,500 - 8,000. Pada akhir bulan Disember 2017, pasaran dagangan mata wang digital yang paling popular mencecah pada paras tertinggi dalam sejarah. Pasaran urusniaga bagi harga Bitcoin melonjak hingga kepada $ 21,000 setiap token dalam beberapa sesi perdagangan. Walau bagaimanapun, harga tidak kekal berada di puncak untuk tempoh jangka masa yang panjang dan masuk ke lingkaran ke bawah. Bitcoin jatuh kepada $ 7,500-8,000 menjelang akhir bulan Mei.

Sementara itu, pakar-pakar telah menganalisis beberapa kelainan/pertukaran harga dan membuat kesimpulan. Apabila Bitcoin mencapai tahap kemuncak, kebanyakan pakar-pakar berkata harga yang melambung tinggi akan muncul sebagai tidak mengejutkan dan meramalkan paras tertinggi baru. Setengah tahun kemudian, mereka menilai kenaikan harga ini adalah datang dengan cara yang berbeza. Memetik daripada Anthony Pompliano, rakan pengurusan di Full Tilt, peningkatan yang pantas dalam pasaran dagangan bitcoin adalah luar biasa untuk pasaran. Pakar berpendapat bahawa pada masa ini Bitcoin didagangkan dalam julat normalnya yang merupakan tahap pemecahan bagi perlombongan Bitcoin. Pasaran dagangan mata wang kripto memerlukan pemangkin seperti berita positif untuk menolak harga daripada julat, tetapi tiada berita telah dikeluarkan setakat ini. Sebagai kesimpulan, pasaran mata wang kripto yang tidak bergerak adalah tidak mempunyai sebab atau alasan untuk bercakap mengenai krisis.

"Permodalan pasaran secara keseluruhan semua aset digital melonjak sebanyak 330% berbanding dengan bulan Mei 2017. Kedudukan tersebut adalah tidak begitu tinggi berikutan daripada ia adalah kedudukan tahap sewaktu masa puncak. Walau bagaimanapun, pada dasarnya ini adalah peningkatan yang tidak pernah berlaku untuk mana-mana kelas aset, "pakar perdagangan eToro Mati Greenspan mengulas mengenai perkembangan tersebut. Justeru, para peniaga menjangkakan berita positif yang akan mencetuskan peningkatan di pasaran mata wang kripto.