Header Ads

Peperangan perdaganganPerhatian pasaran Forex beralih dari Itali ke pertempuran perdagangan asing

Sesetengah orang memerlukan mahkota di kepala mereka lengkap dengan peralatan. Donald Trump tidak dapat melepaskan kejayaan Itali, yang telah menarik perhatian komuniti pelaburan dunia, dan dia mula bercakap tentang peperangan perdagangan pada skala global. Diduga tidak berpuas hati dengan rundingan NAFTA dan keinginan EU untuk tidak membuat konsesi, Washington mengumumkan pengenalan tarif import untuk keluli dan aluminium untuk Kesatuan Eropah dan rakan-rakan dari Mexico dan Kanada, atau, tepatnya, tentang pengakhiran tempoh tertangguh untuk pembayaran mereka. AS terlalu obses dengan idea yang tidak senonoh untuk mengimbangi perdagangannya dengan mengorbankan orang lain. Semua orang selalu mahu sesuatu. Sebagai contoh, ada yang mempunyai isteri dan empat orang anak. Dan mereka mahu ia menjadi sebaliknya.


Sekilas pandang, dasar White House memberi inspirasi terhadap rasa hormat. Dengan ancaman tarif import, presiden AS dan pasukannya boleh mendapatkan keutamaan untuk kedudukan lain, meningkatkan eksport dan dengan itu mengurangkan defisit perdagangan asing. Sayangnya, strategi yang kelihatan baik di atas kertas dalam amalan tidak menimbulkan hasil dalam beberapa bulan. Dan mungkin tidak akan. Donald Trump mesti memahami bahawa politik dan perniagaan adalah perkara yang berbeza dan anda tidak akan mencapai apa-apa pada skala antarabangsa dengan memperkenalkan cukai pada "hanya kerana" dan denda untuk "whever". Kanada, Mexico, dan Kesatuan Eropah, yang semalam cuba mencium Washington, kadang-kadang memohon, kini bersedia untuk bertindak bertentangan mata. Walau bagaimanapun, para pengemis selalu seperti ini: mereka meminta amal sepanjang hari di stesen bawah tanah, sementara hooligan menggaru jip mereka dengan kuku.


Pada pendapat saya, topik perang perdagangan global tidak dihidupkan semula secara tidak sengaja: pengukuhan dolar adalah begitu cepat sehingga ia mula merasakan saraf ketua White House dan anjing rantainya. Dia perlu mengalih perhatian pemilih dari Itali dengan krisis politiknya dan dari zon euro dengan PDB yang lembap pada suku pertama. Dalam kes yang kedua, dia tidak dapat melakukan tanpa penilaian semula euro. Spekulator dan ECB telah dengan sabar dan terus mengajar ekonomi untuk wujud kadar tinggi mata wang tunggal Eropah. Dan ia hampir digunakan untuk itu, tetapi meninggal dunia ...

Presiden Mattarella membenarkan eurosceptik untuk meneruskan proses pembentukan kerajaan, yang, ditambah dengan statistik yang kuat mengenai inflasi Jerman dan Eropah, membawa euro kembali ke kehidupan. EUR / USD melonjak dengan begitu cepat dari bahagian bawah angka ke-15 menunjukkan kenaikkan pasaran itu mahu meraikan penghujung siri hitam dengan alkohol. Perkara yang buruk! Sekiranya mereka tahu bahawa satu-satunya cara untuk menjadi bahagia di dunia ini adalah dengan perkara yang tidak membosankan!


Apa yang akan datang? Itali beransur-ansur meninggalkan laman depan tabloid. Semua orang menjadi berminat dengan langkah-langkah tindak balas dari EU, China, Kanada, dan Mexico ke perlindungan Amerika. Kadang-kadang ia kelihatan seperti berteriak tanpa henti di hospital miskin. Malangnya, tidak ada anestesia, dan doktor cuba berteriak mengenai orang sakit. Saya akan memberi anda tugas import, anda memberi saya satu balasan. Saya tertanya-tanya siapa yang akan menjadi yang pertama untuk crackc?