Berita Terkini

Betul Ke Trade Forex Ni Boleh Kaya? Ini Kisah Yang Anda Perlu Baca Dan Sebarkan!

Ini antara soalan favourite yang saya biasa ditanya oleh ramai trader. Yang tanya pun sebenarnya bukan nakkan jawapan, tetapi lebih kepada sarcasm. Biasanya mereka ini dah gagal banyak kali, lepas akaun Stop Out atau MC.

Saya juga anggap yang tanya, kira dah faham la apa itu definisi “kaya” mengikut yang dia harapkan. Padahal definisi kaya tu, confirm tak tercapai definisi “kaya” saya pada level yang lain.

Selepas tu, apa yang saya nak ceritakan adalah forex trading ini adalah sebenarnya tools untuk kembangkan duit. Semua orang dah tahu, semakin besar modal, lebih mudah untuk anda jadi kaya.

Jadi kenapa ramai sangat yang cakap, “alahhh, trade forex ni bukan boleh kaya pun!” Kenapa? Cuba teka!

Ada beberapa golongan yang anggap macam ni. Kita tolak tepi golongan yang kena scam, anggap mereka ini adalah bukan trader pun sebab selalu terkena dengan skim ponzi forex.

Golongan trader yang bertanya pula, biasanya adalah golongan yang modalnya kecil.

Golongan yang modal kecil ni, yang paling ramai kecewa dalam forex. Mereka yang letak modal kecil dan bercita-cita untuk trade dan dapatkan return yang tak munasabah adalah mereka yang sangat kurang ilmu dalam bidang ni.

Dalam forex trading, return 5%-10% sebulan adalah tidak mustahil. Ini sudah terbukti. Anda pun boleh buat, betul tak?

Tetapi berapa ramai golongan bermodal kecil ini, cuba untuk dapatkan return 1000% sebulan? Ramai!! Mereka trade modal 5 USD, bercita-cita nak dapat 1000 USD. Deposit 50 USD, nak dapatkan 5000 USD. Memanglah potensi besar rugi semua. High risk tuu!

Mereka ini biasanya bukan sekadar tak ada target dalam trading, tetapi lebih seronok macam tikam tikam. Belum cakap bab ilmu lagi.

Artikel-artikel ekonomi macam dalam Website KAKIFOREX ni, confirm diorang tak baca. Jangan kata nak buat analisis, baca sentimen pasaran dari KAKIFOREX pun confirm diorang taknak. Sedangkan website KAKIFOREX ni dah sediakan macam-macam untuk diorang jadi bijak!

Lepas tu…..

Apabila gagal, mereka akan rasa yang semua orang tak boleh buat. Yang ini part paling lawak.

Sindrom ini dinamakan, syndrom “loserlevelexpectation” iaitu – “samakan level orang lain sama dengan level atau tahap mereka”

“Arghhh, aku gagal..confirm tak orang lain pun tak boleh buat..”

Tahu tak berapa banyak trader/fund manager international yang deposit 10 Million, dan buat hanya 3% ke 5% setiap bulan. Itu dah 500K USD kalau 5% dari 10 Million.

Dari 1 Million pun dah 50K USD. Sebulan!

100 K usd pula mampu bagi 5,000 USD Sebulan bersamaan RM20,000 lah lebih kurang sebulannnn…..

Kaya ke, tak kaya ke, atau macam mana?

Kalau kita tak ada modal 100K nak deposit, jangan anggap orang lain pun tak ada modal banyak tu.

Jika semua trader modal kecil yang ada syndrom tadi anggap semua forex trader di dunia ni deposit sama level dengan diorang saja memang tersangatlah tidak adil.

Kenapa? Sebab kajian dari rakan broker saya, menunjukkan deposit dari Jepun purata adalah pada kadar 5000 US Dollar berbanding Malaysia yang hanya pada kadar 100 US Dollar. Tu tak kira dari UK dan sebagainya.

Tools yang sama juga, iaitu forex trading. Platform trading pun sama. Instrument trading pun sama. Apa yang bezanya? Kan?

Kegagalan anda bukan bermakna kegagalan orang lain.

Ingat kata-kata Chris Gardner yang dilakonkan oleh Will Smith yang menasihati anaknya dalam filem Pursuit of Happyness?

“People can’t do something themselves, they want to tell you you can’t do it. You want something, go get it. Period!!!” ― Pursuit of Happyness


Jadi kepada anda, iaitu seorang yang berusaha menjadi seorang trader professional, sila klik SHARE untuk beritahu rakan-rakan anda yang dah gagal itu ataupun mereka yang sentiasa bersifat skeptikal apabila bercakap tentang forex trading.

Beritahu mereka yang, “Kalau kau LOSER, bukan bermaksud semua orang LOSER!” SHARE dan SEBARKAN!

Bagi yang baru nak mula trade forex, saya cadangkan Dapatkan Modal Free USD1500 dari Forex Broker Ini. Untung anytime boleh withdraw! – KLIK SINI