Berita Terkini

Preview Ekonomi Eropah: Data Harga Pengeluar Jerman Dikeluarkan

Data harga pengeluar dari Jerman akan dikeluarkan pada hari Selasa, berita ini akan menjadi sorotan untuk berita ekonomi Eropah. Pada jam 1.00 pagi ET, Statistik Finland mengeluarkan laporan pengangguran Julai. Kadar pengangguran berjumlah 6.2 peratus pada bulan Jun. Pada 2.00 pagi ET, Destatis dijadualkan mengeluarkan data harga pengeluar Jerman. Harga diramal meningkat kepada 1 peratus setiap tahun pada bulan Julai selepas peningkatan 1.2 peratus pada bulan Jun.

Dalam masa yang sama, data perdagangan asing dijangka dari Switzerland. Pada jam 4.00 pagi ET, purata gaji kasar Poland adalah berpatutan. Para ahli ekonomi meramalkan gaji kasar purata untuk meningkat kepada 7.1 peratus pada tahun pada bulan Julai selepas meningkat 5.3 peratus pada bulan Jun. Pada 5.00 pagi ET, Eurostat bersedia mengeluarkan output pembinaan Jun.

Keluaran pembinaan zon euro telah menurun 0.3 peratus pada bulan Mei. Pada 6.00 pagi ET, Persekutuan Industri British mengeluarkan hasil tinjauan Bulanan Perindustrian bulanan. Baki buku pesanan dijangka meningkat kepada -25 peratus pada bulan Ogos daripada -34 peratus pada bulan Julai.